Gremo naprej!

39,90 

Avtor: Ivo Gajič
Založba: FAKTOR STUDIO in PARTNER GRAF
Format: 165x235mm šivano, trde platnice, v barvah
Obseg: 704 strani, prek 400 fotografij

Kategorija:

Opis

Bogato dokumentiran, podroben in  kompleksen pregled dogajanj  okoli slovenske nogometne reprezentance od njenih začetnih težav ob koncu osemdesetih let,  prek nogometne pravljice v začetku tega stoletja,  do trenutkov, ko se reprezentanca skuša ponovno prebiti v vrh evropskega in svetovnega nogometa.

Prvi del  obsega podrobnejši zgodovinski oris nogometnih okoliščin v nekdanji Jugoslaviji ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja. Dokumentira dogajanja in prve poskuse ločevanja Nogometne zveze Slovenije od Fudbalskog saveza Jugoslavije in postopke osamosvajanja do uradnega priznanja in uspešne vključitve v UEFA in FIFA. Nakazuje pregled ključnih prelomnic v njenem razvoju, ki so glede na posamezno časovno obdobje obsežneje obdelani v drugem delu.

Drugi del zajema podrobne opise in komentarje petih neuradnih in vseh 212 uradnih tekem slovenske nogometne reprezentance  s strokovnimi mnenji in komentarji udeležencev in zunanjih spremljevalcev dogajanj.

V tretjem delu  je zajet celovit  statistični pregled dogajanj,  tako reprezentance kot vseh reprezentančnih igralcev in njihovih dosežkov, vse strelce, vse dosedanje nasprotnike, selektorje, uvrstitve na lestvici FIFA od sprejema dalje, razgovore z igralci, trenerji, selektorji…

Avtor: Ivo Gajič